Clicky


Nieuw hoofdkantoor Havenbedrijf Antwerpen pakt 9 miljoen euro duurder uit

Nieuw hoofdkantoor Havenbedrijf Antwerpen pakt 9 miljoen euro duurder uit
17-11-2016 17:22 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Het nieuwe hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen zal uiteindelijk 64 miljoen euro kosten. Dat is nog 9 miljoen euro meer dan het tot dusver genoemde bedrag van 55 miljoen euro. De meerkosten komen doordat een dading(*) tussen het Havenbedrijf en een aantal aannemers, na geschillen die volgens het Havenbedrijf worden stopgezet. Zo laat het Havenbedrijf vandaag aan het Belgische persbureau Belga weten.

Twee maanden na de opening van het nieuwe Havenhuis hebben het Havenbedrijf Antwerpen en de aannemers Interbuild, Groven+ en Victor Buyck Steel Construction een dading afgesloten.

"Met deze dading maken alle partijen een einde aan de lopende rechtszaken met betrekking tot de bouw van het Havenhuis. De totale kostprijs van het nieuwe Havenhuis komt hiermee op circa 64 miljoen euro en dit tot slot van alle rekeningen", stelt het Havenbedrijf.

De kostprijs van de bouw van het Havenhuis werd ten tijde van de gunning begroot op 49,9 miljoen euro. Intussen had het Havenbedrijf al voor vijf miljoen euro aan meerkosten in rekening gebracht, maar rond bepaalde meerwerken en technische aspecten bleef heel wat onenigheid bestaan.

*Een dading is een overeenkomst tussen partijen om een rechtsgeschil te beëindigen of te voorkomen.