Clicky


Maximale reiskostenvergoeding voor chauffeurs Kuehne + Nagel na uitspraak rechter

Maximale reiskostenvergoeding voor chauffeurs Kuehne + Nagel na uitspraak rechter
17-11-2016 17:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT/VEGHEL - Negentien vrachtwagenchauffeurs van Kuehne + Nagel hebben recht op het maximale bedrag aan reiskostenvergoeding, zoals de logistieke dienstverlener dat in zijn eigen personeelshandboek voor voltijds krachten heeft vastgelegd. Dat is het resultaat van het vonnis in een rechtszaak, die FNV Transport & Logistiek in samenwerking met Advocatenkantoor Varrolaan namens de chauffeurs had aangespannen.

Reinier Stroo, bestuurder van FNV Transport & Logistiek: "De na te betalen bedragen lopen van iets boven de 300 euro voor sommige chauffeurs op tot meer dan 1900 euro voor een aantal van hen. Netto, welteverstaan."

In het voorjaar van 2014 gaf Kuehne + Nagel aan dat zij voor een groep werknemers altijd te veel reiskostenvergoeding had betaald. Omdat deze chauffeurs een vierdaagse werkweek hadden, stelde Kuehne + Nagel dat ze eigenlijk geen recht hadden op het door het bedrijf als maximaal bepaalde bedrag. Ze zouden recht hebben op slechts tachtig procent daarvan, horend bij een vierdaagse werkweek.

De chauffeurs betoogden met succes dat zij wel degelijk fulltimer waren. Ze werkten immers dan wel vier dagen, in die vier dagen maakten ze altijd minstens 40 uur en vaak een stuk meer. Bovendien waren ze op verzoek van het bedrijf al jaren geleden vier dagen gaan werken en hadden ze toch altijd het maximale bedrag aan reiskostenvergoeding ontvangen.

Daarnaast was deze groep chauffeurs enkele jaren geleden noodgedwongen “verhuisd”. Hun standplaats in Vaassen ging dicht en ze moesten voortaan dagelijks naar hun werk in Utrecht of Veghel. De reistijd nam dus enorm toe. En vlak daarna wilde Kuehne & Nagel de reiskostenvergoeding beperken. Dat leidde tot veel onrust onder de chauffeurs.

FNV Transport & Logistiek heeft eerst geprobeerd er in overleg met Kuehne + Nagel uit te komen. Toen dat niet lukte, is in samenwerking met Advocatenkantoor Varrolaan een rechtszaak gestart. Nu bijna twee jaar later, krijgen de chauffeurs dus eindelijk gelijk en hun recht.