Clicky

 
Transport Online - Drugshond controleert personeel VDL-NedCar

Drugshond controleert personeel VDL-NedCar

Drugshond controleert personeel VDL-NedCar
17-11-2016 13:30 | Algemeen | auteur ANP

BORN - VDL-NedCar in het Limburgse Born heeft donderdag een drugshond ingezet om de autofabriek te doorzoeken op drugs. Dat gebeurde nadat de directie signalen had ontvangen over drugshandel en -gebruik op de werkvloer. Er werden echter geen drugs gevonden, zei een woordvoerster van het bedrijf.

Om wat voor signalen het ging, wilde de woordvoerster niet zeggen. Een extern bedrijf met een drugshond heeft de fabriek doorzocht.

De fabriek voert een zerotolerancebeleid inzake alcohol en drugs. "Er rijden hier een hoop heftrucks rond en mensen zitten aan de knoppen van allerlei apparaten’’, aldus de woordvoerster. "We kunnen ons niet permitteren dat hier mensen onder invloed zijn van alcohol of drugs.’’

Volgens de woordvoerster zullen in de toekomst vaker steekproefsgewijze drugscontroles gehouden worden. De fabriek produceert, in opdracht van BMW, Mini's.

Een woordvoerster van FNV Bondgenoten zegt zich te kunnen vinden in de drugscontrole. Ook de vakbond is in verband met de veiligheid in dit soort bedrijven voor een zerotolerancebeleid, aldus de woordvoerster.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions