Europeanen wantrouwen media

Europeanen wantrouwen media
17-11-2016 12:12 | Binnenland | auteur ANP

BRUSSEL - Europeanen hebben niet veel vertrouwen in de onafhankelijkheid van de media in hun land. Ruim de helft (57 procent) gelooft dat de pers buigt voor druk vanuit de politiek en het bedrijfsleven. Het vertrouwen is het laagst bij mensen met een laag inkomen of een lage opleiding.

Dat blijkt donderdag uit de Eurobarometer 2016 over mediapluralisme en democratie. Daarvoor werden in oktober 28.000 inwoners van de 28 EU-landen ondervraagd.

De Europese Commissie noemt een veelzijdig medialandschap de "ruggengraat van onze democratische samenlevingen''. "Burgers moeten kunnen vertrouwen op de onafhankelijkheid van de pers als we willen dat onze democratieën goed functioneren’’, aldus vicevoorzitter Frans Timmermans. "Zonder kwaliteitsmedia kan het publieke debat niet floreren.’’

Vooral de onafhankelijkheid van de media in landen als Hongarije en Polen staat onder druk. Timmermans stelt zonder landen te noemen dat journalisten hun werk in volle vrijheid moeten kunnen doen.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier