Clicky


Gedeelte Wellinton CentrePort eerder open dan verwacht na aardbeving

Gedeelte Wellinton CentrePort eerder open dan verwacht na aardbeving [+foto]
16-11-2016 09:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

WELLINGTON - Dankzij de steun van verschillende instanties, leveranciers en klanten is CentrePort erin geslaagd om binnen 72 uur na de zware aardbeving in de omgeving van Wellington, Nieuw Zeeland, de belangrijkste onderdelen van de haven te heropenen.

Eerder deze week kondigde de haven van Wellington aan dat de haven voor zeker zeven dagen dicht moest vanwege de aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.

Er is veel schade ana gebouwen, werven en wegen in de haven.

"Vanwege veiligheidsredenen moesten we een groot deel van CentrePort sluiten. eerst moest de schade geëvalueerd worden", aldus CEO Derek Nind.

"Maandagavond zijn we erin geslaagd om de veerboten weer in de vaart te krijgen en we hebben ook de Seaview olieterminal weer kunnen openen. Dinsdag hebben we een spoorlijn weer in bedrijf gekregen en kunnen we beginnen met het verplaatsen van goederen uit de haven naar wachtende klanten."

"Vandaag verwachten we de HMNZS Endeavour te kunnen tanken. Een internationaal marineschip dat betrokken is bij de hulpverlening na de aardbeving in Kaikoura."

De CentrePort haven is een belangrijke schakel tussen het Noordereiland en Zuidereiland in Nieuw Zeeland.

"Onze focus moet liggen op het zo snel mogelijk herstellen van alle operaties met behoud van de openbare veiligheid."