Clicky


Twee gewonden bij gewapende overval in Amsterdam

Twee gewonden bij gewapende overval in Amsterdam
16-11-2016 00:03 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Dinsdagavond raakten twee mensen gewond bij een gewapende overval aan het Annie Romeinplein in Amsterdam. De overvaller is aangehouden en ingesloten.

Rond 19.30 uur bedreigde een man met  een vuurwapen het personeel van een winkel. Er ontstond een schermutseling in het pand waarbij de overvaller schoot. Een van de slachtoffers liep hierbij een schotwond op aan zijn arm, meldt de politie.

Agenten in burger die in de buurt waren, snelden direct te hulp en samen met de mensen in de winkel werd de overvaller onder controle gebracht. Het vuurwapen is in het pand aangetroffen en in beslag genomen.

Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en zette direct de plaats delict af. De verdachte is naar een politiebureau overgebracht en ingesloten. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de gewonde man met een schotwond. Er bleek nog een tweede man gewond die eveneens voor medische behandeling is overgebracht naar een ziekenhuis. Specialisten van Forensische Opsporing en de recherche zijn een uitgebreid onderzoek gestart.