Transport Online - Luchtvaartbedrijven in trek op Wall Street

Luchtvaartbedrijven in trek op Wall Street

Luchtvaartbedrijven in trek op Wall Street
15-11-2016 19:56 | Algemeen | auteur ANP

NEW YORK - De aandelenmarkten in New York zijn dinsdag rustig aan de handel begonnen. American Airlines, Delta Air Lines en United Continental stonden in de schijnwerpers. Miljardair en topinvesteerder Warren Buffett heeft aandelen in alle drie de luchtvaartreuzen gekocht.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,1 procent lager op 18.842 punten. De brede S&P 500 ging 0,2 procent omhoog naar 2169 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent naar 5242 punten.

De belangstelling van Buffet, ook wel 'het orakel van Omaha' genoemd, zette United Continental 6 procent hoger. American Airlines en Delta Air Lines kregen er in de vroege handel respectievelijk 4,2 en 3,2 procent bij. Het is voor het eerst sinds 2001 dat de toonaangevende investeerder geld steekt in de luchtvaartsector.

Bij de hoofdfondsen leverde Home Depot 2,2 procent in, ondanks beter dan verwachte resultaten. De klusketen profiteerde afgelopen kwartaal van de aantrekkende huizenmarkt, die de omzet een duwtje in de rug gaf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions