Transport Online - 'Trambel' zorgt voor veiligheid nieuwe elektrische bussen [+video]

'Trambel' zorgt voor veiligheid nieuwe elektrische bussen

'Trambel' zorgt voor veiligheid nieuwe elektrische bussen [+video]
15-11-2016 10:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - Op 11 december as. gaat de nieuwe OV-concessie in Zuidoost-Brabant van start. Een bijzondere concessie omdat vervoerder Hermes direct vanaf de start van de concessie met 43 volledig elektrische bussen gaat rijden in de regio Eindhoven en Helmond. Deze bussen zijn zo stil dat ze, met het oog op de veiligheid van andere weggebruikers, voorzien worden van een ‘trambel’ zodat voetgangers en fietsers de bus tijdig aan horen komen.

De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie dat in 2024 al het openbaar vervoer in Noord-Brabant duurzaam en zonder uitstoot van schadelijke emissie moet zijn.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Met de start van deze nieuwe concessie zetten we samen met vervoerder Hermes en busproducent VDL een flinke stap op weg naar die duurzamere toekomst. En ook een veel stillere toekomst, want je hoort geen dieselmotor meer. Onze duurzame ambities met betrekking tot het terugdringen van uitstoot stelde de vervoerder wel voor andere uitdagingen, want hoe voorkom je ongelukken door te stille bussen? Met de introductie van een trambel, of beter nog ‘busbel’ worden de weggebruikers tijdig gewaarschuwd dat de bus nadert.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions