Transport Online - Gladheid en dichte mist spelen verkeer parten

Gladheid en dichte mist spelen verkeer parten

Gladheid en dichte mist spelen verkeer parten
12-11-2016 00:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT/LIJNDEN - Het verkeer moet vrijdagnacht en zaterdagochtend plaatselijk rekening houden met gladheid en dichte mist. De temperatuur daalt snel en op sommige plaatsen in het midden en oosten van het land vroor het vrijdagavond al. Verspreid over het land komen dichte mistbanken voor, waarbij het zicht maar zo'n honderd meter is. Dat is onder meer het geval bij meetstations in Voorschoten, Woensdrecht, Eindhoven en Twente.

Weeronline verwacht dat het zicht in het midden en oosten op meer plaatsen sterk zal teruglopen. Door een aantrekkende wind neemt de kans op mist in het westen zaterdagochtend geleidelijk af.

Door bevriezing van natte weggedeelten, vooral op bruggen en viaducten, kan het glad zijn. Het KNMI heeft code geel (wees alert) afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden.

Rijkswaterstaat houdt volgens een woordvoerder de situatie nauwlettend in de gaten en stuurt zodra dat nodig is strooiwagens de weg op. Eerder deze week is er ook al gestrooid. Mensen kunnen via rijkswaterstaatstrooit.nl in de gaten houden waar er wordt of is gestrooid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions