Clicky


PSV geeft geen namen fans aan Spaans OM

PSV geeft geen namen fans aan Spaans OM
11-11-2016 10:04 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - PSV wil de Spaanse justitie geen namen verstrekken van eigen supporters die in maart rond het uitduel van de club tegen Atlético Madrid muntjes naar bedelaars gooiden. Dat zegt directeur Toon Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. Volgens de de topman van de club heeft het geen zin de zaak weer op te rakelen omdat de Spaanse autoriteiten veel te lang hebben gewacht om actie te ondernemen.

Het gedrag van de fans leidde internationaal tot verontwaardigde reacties. De supporters vernederden bedelaars door ze geld toe te werpen. De club kreeg halverwege oktober via het Openbaar Ministerie een rechtshulpverzoek uit Spanje om met namen van fans over de brug te komen.

De club is boos dat er nu pas actie wordt ondernomen. "Wij hebben iedereen maandenlang in de gelegenheid gesteld om bij ons informatie in te winnen'', zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Tot onze eigen verbazing hoorden we vanaf maart niets en stonden we er bij het onderzoek en de sanctionering compleet alleen voor. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en de gang van zaken direct op alle mogelijke manieren afgekeurd. Er zijn stevige gesprekken met de betrokkenen gevoerd en door ons straffen in de vorm van lange stadionverboden uitgedeeld. Het is niet opportuun om nu ineens de zaak te heropenen en betrokkenen nog een keer te straffen."