Clicky


Obama ontvangt Trump op Witte Huis

Obama ontvangt Trump op Witte Huis [+video]
10-11-2016 20:14 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - President Barack Obama heeft donderdag zijn opvolger Donald Trump in het Witte Huis ontvangen. Obama zei na het bezoek dat "het belangrijk is dat we allemaal samenkomen en samenwerken om de uitdagingen die voor ons liggen aan te kunnen pakken''. Trump zei na de ontmoeting dat hij ernaar uitziet Obama vaker te ontmoeten. Obama heeft aangeboden alles te doen om Trump te helpen van zijn presidentschap een succes te maken.

Het bezoek duurde langer dan gepland, volgens Trump. Obama zei dat ze over allerlei zaken hebben gesproken, inclusief de binnenlandse en de buitenlandse politiek. Trump zei "over een heleboel dingen ook over problemen''. Het was de eerste keer dat de Republikein Trump en de president wiens werk hij teniet hoopt te doen, de Democraat Obama, elkaar ontmoetten sinds de verkiezingen. Medewerkers van Obama in het Witte Huis zeiden na afloop dat de ontmoeting niet zo stroef was als sommigen verwachtten.

Trump krijgt volgens CNN nu al gauw 'het presidentiële bulletin' dat het staatshoofd elke morgen om 07.45 van inlichtingendiensten over de toestand in de wereld krijgt. Het is een geheim document, maar Trump kan zich zo alvast inlezen. Daarnaast krijgt Trump uitgebreid informatie over de inlichtingendiensten en hun bronnen en werkwijze.

De veiligheid van de VS zou in de periode tussen de verkiezingsdag en de inauguratie van de nieuwe president (20 januari) kwetsbaarder zijn, omdat er veel verandert in Washington en nieuwe, nog niet ervaren mensen aan het werk gaan. Zo moet Trump bijvoorbeeld meteen 4000 posten bemannen die worden verlaten door Obama's mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions