Clicky

 Knoops blijft Wilders bijstaan

Knoops blijft Wilders bijstaan
10-11-2016 11:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Geert-Jan Knoops blijft politicus Geert Wilders bijstaan in het strafproces tegen hem. Na het afgewezen wrakingsverzoek vorige week, overwoog Knoops zijn handen van het proces af te trekken omdat hij geen vertrouwen meer had in een eerlijk proces. "Na ampel beraad zal de verdediging verder deelnemen aan het proces, om ten minste een volwaardig hoger beroep veilig te kunnen stellen'', schrijft de advocaat van de PVV-leider donderdag in een brief.

De wrakingskamer oordeelde afgelopen vrijdag dat Elianne van Rens kan aanblijven als rechter in de zaak over de 'minder-Marokkanen'-uitspraken van de PVV-leider. Knoops had de dag daarvoor verzocht de rechter te vervangen omdat zij volgens hem blijk had gegeven van vooringenomenheid bij ondervraging van getuige-deskundige Paul Cliteur.

Het proces gaat 14 november verder. De zaak gaat over de uitspraken die de politicus twee jaar geleden deed. Wilders zei op 12 maart 2014 in het stadsdeel Loosduinen dat Den Haag ,,een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen'' moet worden. Een week later vroeg hij op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen aan een zaal vol PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde "minder, minder, minder''. "Dan gaan we dat regelen'', reageerde Wilders destijds.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions