Verkeersleider treinbotsing Bad Aibling was afgeleid door smartphone

Verkeersleider treinbotsing Bad Aibling was afgeleid door smartphone
10-11-2016 10:41 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

TRAUNSTEIN - De dienstdoende verkeersleider bij de treinbotsing in het Duitse Bad Aibling op 9 februari, waardoor twaalf mensen omkwamen, heeft donderdag voor de rechtbank verklaard fouten te hebben gemaakt. Hij gaf toe een verkeerd signaal te hebben aangezet en daarna op een verkeerde manier alarm te hebben geslagen. Hij bekende ook dat hij ondanks een verbod met zijn mobiele telefoon zat te spelen.

Het proces tegen de veertigjarige verkeersleider is donderdag begonnen voor een rechtbank in het Beierse Traunstein. Het ongeval ontstond doordat twee treinen tegelijk op een enkel spoor naar elkaar toe reden. De voertuigen klapten frontaal op elkaar. De verkeersleider wordt dood door schuld ten laste gelegd en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

De verkeersleider richtte zich in een persoonlijke verklaring tot de nabestaanden van de twaalf omgekomen mensen. "Ik weet dat ik op 9 februari een grote schuld op me heb geladen'', zei de spoormedewerker. "Ik wil u zeggen dat ik in gedachten bij u ben.''

Door de botsing raakten zo'n negentig inzittenden van de treinen gewond.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden