Clicky


Vier nieuwe Volvo FH-trekkers voor bert plantagie

Vier nieuwe Volvo FH-trekkers voor bert plantagie
09-11-2016 09:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

CUIJK - Het oer-Hollandse bedrijf bert plantagie uit Cuijk, producent van tijdloze, stijlvolle design meubelen heeft haar wagenpark onlangs uitgebreid door het in gebruik nemen van maar liefst vier nieuwe Volvo FH trekkers, geleverd door BAS Groep BV uit Nijmegen.

Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis welke teruggaat tot 1958 waar het bedrijf zich met de start van het jaar vestigt in Cuijk. In die tijd stond het bedrijf beter bekend als Smits Stalen Meubelen en produceerde het voornamelijk keukenartikelen. Vanaf 1970 legt het bedrijf zich meer toe op de productie van interieurmeubels zoals tafels, stoelen en bankstellen.

In 2000 vindt er een rigoureuze verandering plaats. Het bedrijf wordt overgenomen door Bert Plantagie wie tevens zijn naam verbindt aan het bedrijf. Er wordt een nieuwe weg ingeslagen met de lancering van een nieuwe lijn zitmeubelen en tafels. Succesvolle jaren zorgen tevens voor een flinke groei waarmee de transportbehoefte evenredig groeit.

De reeds jarenlange goede relatie met BAS Groep blijkt een solide basis voor de invulling van nieuw trekkend materieel. Met de ingebruikname van vier nieuwe Volvo FH 4x2 trekkers bestaat het wagenpark inmiddels uit negen trekkende eenheden waarvan vijf Volvo Trucks.

Optimaal chauffeurscomfort staat in een hoog vaandel bij bert plantagie BV. De nieuwe Volvo’s zijn dan ook allen voorzien van een uitgebreid optiepakket. De trucks zijn uitgerust met 460 pk, I-Shift Fuel & Economy, diverse veiligheidssystemen, I-ParkCool, Alarminstallatie en een Globetrotter XL veiligheidscabine en zullen worden onderhouden bij BAS Nijmegen. De trucks worden ieder bemand door een vaste chauffeur die dagelijks onderweg is om winkels in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te bevoorraden.