Transport Online - Onderhandelingen bonden en FloraHolland lopen vast

Onderhandelingen bonden en FloraHolland lopen vast

Onderhandelingen bonden en FloraHolland lopen vast
16-01-2013 10:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De onderhandelingen tussen FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond en FloraHolland over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden voor de werkers op de verschillende vestigingen van de bloemenveiling, zijn gisteravond compleet vastgelopen. FloraHolland legde de bonden een eindbod voor, maar dat is volgens hen niet goed genoeg om aan de leden voor te leggen.

Celil Coban, bestuurder FNV Bondgenoten: "Zoals tijdens het cao-traject in 2011 was afgesproken zouden we samen met FloraHolland gaan praten over het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden, met als uitgangspunt dat onder aan de streep er niemand er op achteruit zou gaan. Maar aan dat uitgangspunt hecht FloraHolland weinig waarde: de rekening wordt volledig bij de werkers neergelegd."

De voornaamste verschillen lagen in de eisen van FloraHolland om op grote schaal flexibilisering door te voeren op het gebied van werktijdenregelingen, waarbij de werkers nog flexibeler moeten gaan werken. "Geen zekerheid over begin en eindtijden en over hoe je rooster er uit ziet", zegt Kitty Huntjens, bestuurder CNV Dienstenbond. "Mensen moeten dus dag en nacht bereikbaar zijn voor niks!"

Ook lukte het niet de ATV-regeling en de seniorenregelingen te harmoniseren. De bonden gaan 31 januari in gesprek met hun kaderleden over volgende stappen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions