Transport Online - 11-14 November afsluiting A6 Almere richting Lelystad

11-14 November afsluiting A6 Almere richting Lelystad

11-14 November afsluiting A6 Almere richting Lelystad
08-11-2016 10:36 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE - In het weekend van vrijdag 11 tot maandag 14 november is de A6 in de richting Almere/Lelystad afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en afrit 4, Almere Haven. Tijdens het weekend wordt het definitieve asfalt aangebracht tussen de Hollandse Brug en de Hogering.

Houd rekening met ernstige verkeershinder en 30 minuten extra reistijd. De werkzaamheden, die in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone worden uitgevoerd, maken onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef.

Van vrijdagavond 11 november 21.00 uur tot maandagochtend 14 november 05.00 uur is de A6 richting Almere/Lelystad afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en afrit 4 Almere Haven. De weg wordt definitief ingericht met een hoofd- en parallelrijbanenstructuur en krijgt geluidsabsorberend asfalt (dubbellaags zoab). Hiermee is de verbreding van de A6 tussen de Hollandse Brug en Almere Havendreef (richting Lelystad) gereed.

Omleidingen

Tijdens het weekend kunt u gebruik maken van de volgende omleidingen:

  • Doorgaand verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27
  • Verkeer richting Almere Stad-West, Havendreef, Almere-Haven, Almere Stad en Almere Buiten-West wordt ook omgeleid via de A1 en de A27.
  • Verkeer vanuit 't Gooi naar Muiderberg en naar Almere Poort kunnen van één rijstrook gebruik maken op de A6 tot aan afrit Almere Poort.

Bereikbaarheid

Tijdens het weekend zijn de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

  • A6 richting Lelystad dicht tussen knooppunt Muiderberg en afrit 3, Almere Stad-West (Hogering).
  • Voor verkeer vanuit A1 't Gooi richting afrit Muiderberg (1) en afrit Almere-Poort (2) is 1 rijstrook beschikbaar. Na Almere-Poort is de A6 geheel afgesloten.
  • Oprit 3 (Stad-West/Hogering) en oprit 3a (Stad/Havendreef) richting Lelystad zijn afgesloten.

Situatie vanaf 14 november

Vanaf maandagochtend 14 november 05.00 uur heeft de A6 richting Lelystad een hoofdrijbaan met 2 rijstroken en een parallelrijbaan met 2 rijstroken. Doorgaand verkeer richting Lelystad en Almere Buiten volgt het beste de hoofdrijbaan. Vanaf de aansluiting Almere Havendreef wordt de A6 nog verbreed. Werkzaamheden hiervoor starten voorjaar 2017. Om het verkeer tot die tijd zo soepel mogelijk door te laten rijden wordt een tijdelijke rijstrook op de vluchtstrook aangelegd tussen de oprit 3a (Havendreef) en de afrit Almere Haven.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verlegden we de A1 en bouwden we het breedste aquaduct van Europa.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen