Clicky


 


Duitse zakenman was 40 miljoen kwijt

Duitse zakenman was 40 miljoen kwijt
07-11-2016 22:52 | Buitenland | auteur ANP

WUPPERTAL - De Duitse zakenman Günter Püschmann was 1 ton goud kwijt, met een waarde van ruim 40 miljoen euro. Hij stierf niet lang geleden op 82-jarige leeftijd. Hij was jarenlang in felle strijd verwikkeld met de Zwitserse bank UBS, een van de belangrijkste vermogensbeheerders ter wereld.

De bank bewaarde het goud, voornamelijk staven en munten, van de voormalige handelaar in industriële verpakkingen. Püschmann verruilde in 1956 de DDR voor West-Duitsland en legde 'voor het geval de Russen zouden komen' een enorme appel voor de dorst aan. Hij bracht het edelmetaal naar banken in Zwitserland en Canada, die later opgingen in UBS, zo meldt Der Spiegel.

Püschmann wilde al in 2010 zijn goud omzetten in geld. De bank deelde echter mee dat het er niet was, geen gram. Het zou naar Canada zijn gebracht als tegenwaarde van hoge verliezen bij deviezentransacties die de klant uitvoerde. Er waren geen schriftelijke bewijzen van. De Zwitserse ombudsman voor bankzaken gaf hem geen kans.

De zakenman hield tot zijn dood vol dat de bank het vermogen had geïncasseerd. Günter Püschmann stierf verarmd, met nauwelijks genoeg geld voor een graf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,267
  Diesel2,090

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats