Vereniging Dutch Truck Racing brengt truck racen terug in Nederland

Vereniging  Dutch Truck Racing brengt truck racen terug in Nederland
07-11-2016 16:58 | Overig | auteur Redactie [FE]

KOLHORN - Het is een tijdje stil geweest rond het racen met vrachtwagens op de Nederlandse circuits. Daar de truckrace teams toch graag op de Nederlandse circuits wilden rijden moest er gezocht worden naar een oplossing. Ron Gerritsma werd hiervoor benaderd. Aangezien hij al vijf jaar coördinator van de truckraces is, en een groot netwerk had opgebouwd, bleek hij de aangewezen persoon.

Na een lange periode van overleggen met teams, en het zoeken naar enthousiaste vrijwilligers, is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing ( D.T. R.) opgericht.

Het doel van de vereniging is om nu voor 2017 truckraces te organiseren tijdens grote evenementen op circuitpark Zandvoort en in de toekomst mogelijk ook op andere circuits. Door deze deelname vormen de mastodonten van de weg weer een spektakel voor een breed publiek, en zullen de trucks de line-up extra kleur geven tijdens een race weekend.

De reglementen van de Dutch Truck Racing zijn afgeleid van het Europese FIA reglement en ondergebracht bij de KNAF. Hierdoor is het ook voor niet Nederlandse teams aantrekkelijk om deel te nemen aan de door DTR georganiseerde races.

Op dit moment is men druk bezig met het komende jaar, waar een aantal mooie races en activiteiten op het programma staan zoals de Paas Races op Zandvoort 15 t/m 17 april, het voorprogramma van de Mittelrhein cup op de Nurburgring en de finale races.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden