Clicky


Vijftien Volvo FL bakwagens voor Goossens Wonen en Slapen

Vijftien Volvo FL bakwagens voor Goossens Wonen en Slapen
07-11-2016 11:32 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Goossens Wonen en Slapen heeft voor de bezorging van meubelen bij haar klanten vijftien Volvo FL 210 4x2 bakwagens aangeschaft. De woon- en slaapspecialist, met twaalf vestigingen in Nederland en België, koos voor Volvo Trucks vanwege een combinatie van factoren waaronder veiligheid, rijcomfort en het partnerschap met Volvo Trucks-dealer BAS Groep. Voor de trucks is een achtjarig onderhoudscontract afgesloten.

De Volvo FL-bakwagens zijn voorzien van de ruime comfortcabine met een extra zijruit aan de passagierszijde. Deze optie maakt deel uit van een totaalpakket aan voorzieningen die ervoor zorgen dat de distributiewagens veilig en efficiënt tot bij de voordeur kunnen komen, zelfs in binnenstedelijke gebieden.

Erwin Aarts, manager operations bij Goossens: “Het zichtveld vanuit de cabine is fantastisch, evenals de wendbaarheid van de Volvo FL. Manoeuvreren wordt nog eens extra vergemakkelijkt door de automatisch schakelende versnellingsbak I-Sync. De chauffeur kan zich beter op het verkeer concentreren en draagt daardoor ook bij aan de veiligheid.”

Aangepast aan de wensen

Voor de configuratie van de vijftien trucks is een projectgroep samengesteld met vertegenwoordiging vanuit Goossens, BAS Groep en de Eindhovense Carrosseriefabriek (ECF). “We hebben alle details gezamenlijk  uitgewerkt”, vertelt Aarts.

“De chassishoogte en de breedte van de laadklep zijn aangepast op de laaddocks van ons distributiecentrum. Ook is er een extra zijdeur in de laadbak aangebracht met een vaste opstap. In de laadruimte ligt een hardhouten vloer en er is LED-topverlichting geïnstalleerd die schakelt op een bewegingsmelder. Dit alles vergemakkelijkt zowel het laden aan de laaddocks, als het lossen bij de klanten thuis. De vrachtwagens hebben bovendien luchtvering op de achteras. Dit biedt comfort voor de chauffeurs en zorgt er tevens voor dat de bestellingen onbeschadigd bij de klant aankomen, ook bij routes met veel verkeersdrempels.”

Complete ontzorging

De nieuwe Volvo FL-bakwagens maken deel uit van een totale vloot van dertig distributiewagens waarmee Goossens meubelen bezorgt bij bedrijven en particulieren in Nederland, België en Duitsland. Voor de investering vroeg het bedrijf offertes op bij drie verschillende merkdealers. Volvo Trucks en BAS Groep vielen daarbij op door de gunstige TCO en het verregaande partnerschap bij zowel het samenstellen van de configuratie als de after sales dienstverlening.

Erwin Aarts: “BAS Groep biedt ons een totale ontzorgingsmodule: een full-service onderhoudscontract voor acht jaar, inclusief chauffeurstrainingen en monitoring met behulp van Dynafleet. De begeleiding door BAS Groep zal resulteren in een zuinige rijstijl waarmee we besparen op brandstof en werkplaatsuren.”