Clicky

 
Transport Online - Scania Opticruise nu ook voor vrachtwagens op gas

Scania Opticruise nu ook voor vrachtwagens op gas

Scania Opticruise nu ook voor vrachtwagens op gas
07-11-2016 11:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Scania geeft zijn klanten vanaf nu ook de mogelijkheid om de 9-liter gasmotoren te combineren met Scania Opticruise, het automatische schakelsysteem. Hierdoor kunnen meer gebruikers kiezen voor gecomprimeerd en vloeibaar gas, bijvoorbeeld binnen het langeafstandsvervoer.

“In het verleden hadden de klanten alleen de keuze tussen manuele of volledig automatische schakelsystemen met koppelomvormer”, zegt Magnus Höglund, directeur Sustainable Solutions. “Deze opties blijven uiteraard beschikbaar, maar worden aangevuld met de interessante mogelijkheid van Scania Opticruise voor langeafstandsvervoer en regionale distributie.”

In Europa wordt de vraag voornamelijk aangestuurd vanuit ecologische overwegingen. Steden en grote verladers en hun transporteurs willen de luchtkwaliteit verbeteren en hun CO2 voetprint verkleinen. “We zien een aanzienlijke stijging in de vraag naar vrachtwagens op gas; in landen met de Euro 6-norm, maar ook in landen waar aardgas in overvloed beschikbaar is”, aldus Magnus Höglund.

De 9-liter, 5-cilinder gasmotor is beschikbaar in twee vermogens, die rijprestatie met lage geluidsniveaus en een verminderde milieu-impact combineren. In de huidige serie vrachtwagens biedt Scania momenteel gasmotoren in combinatie met P-cabines, G-cabines en Low-entrycabines. De op gas aangedreven motoren kunnen met CNG (gecomprimeerd aardgas), LNG (vloeibaar aardgas) en uiteraard ook met hernieuwbaar biogas uit de voeten. Daarnaast kan worden gekozen voor verschillende tanks, waarbij de LNG-optie over het algemeen een groter bereik heeft voor trajecten met tankintervallen tot 1.100 kilometer.

“Onze gasmotor van 340 pk is qua prestatie geheel vergelijkbaar met onze dieselmotor. Hij biedt hetzelfde vermogen en zelfs een licht hoger maximumkoppel”, legt Höglund uit.

“Door de combinatie van onze 9-liter motor met Scania Opticruise, kunnen nu ook chauffeurs werkzaam op langeafstandsritten profiteren van goede prestaties, ontspannen ritten en een laag geluidsniveau. Ongeacht de exacte beschikbaarheid van gaskwaliteiten, zijn milieuvoordelen met minder fijnstof en een lagere CO2-uitstoot altijd aanwezig.”

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats