Transport Online - 'Voor kerst einde aan ronselen Schiphol'

'Voor kerst einde aan ronselen Schiphol'

'Voor kerst einde aan ronselen Schiphol'
04-11-2016 20:40 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEMMERMEER - Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer verwacht dat er voor de kerst een oplossing is om taxi-ronselaars op Schiphol tegen te gaan. "Er wordt hard aan gewerkt om in ieder geval voor de kerst met een oplossing te komen en een lijn te kunnen presenteren van wat we gaan doen'', zei hij vrijdag in een interview met de Amsterdamse zender AT5.

Tot die tijd vinden er op de luchthaven intensieve controles plaats, waarbij taxichauffeurs zonder vergunning voor de officiële standplaats forse boetes kunnen krijgen. De eerste zogenoemde veegactie was donderdag, waarbij 28 parkeerboetes werden opgelegd, een persoon werd aangehouden omdat hij niet meewerkte aan de controle en meerdere ronselaars vertrokken.

Weterings: "Is dit voldoende? Nee, want dan zijn er andere maatregelen nodig.'' De onaangekondigde acties gaan echter door totdat er een oplossing is gevonden.

Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn het aanpassen van de gemeentelijke verordening om taxichauffeurs die geen toegang hebben tot de officiële standplaats aan te pakken. Een andere optie is de regels van het taxi-aanbod tussen Amsterdam en Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, gelijk te maken.

Het aantal taxichauffeurs op de luchthaven nam in drie jaar tijd toe van ruim 2500 naar bijna 4000. Het gerechtshof oordeelde vorig jaar dat elke taxichauffeur met vergunning klanten mag vervoeren op alle wegen die voor het openbaar verkeer openstaan. Dat leidde er echter toe dat toeristen bij aankomst op Schiphol van alle kanten worden benaderd door taxichauffeurs. Beveiligers moeten er nu weer voor zorgen dat de reizigers naar de officiële standplaats gaan.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions