Clicky


Knoops zinspeelt op staken verdediging Wilders

Knoops zinspeelt op staken verdediging Wilders
04-11-2016 17:22 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - Advocaat Geert-Jan Knoops van Geert Wilders zinspeelt op het eventueel neerleggen van de verdediging in het proces wegens het 'minder-Marokkanen'-proces tegen de PVV-leider.

Wilders reageerde op Twitter furieus op de uitspraak van de wrakingskamer dat Elianne van Rens kan aanblijven als rechter in zijn zaak. ,,Schandelijke beslissing rechtbank. Kans op eerlijk proces nu helemaal verkeken. We - Hr Knoops en ik - gaan ons nu beraden.''

Knoops liet na telefonisch overleg met Wilders doorschemeren dat het neerleggen van de verdediging in dat beraad wordt meegenomen. De raadsman zegt met zijn cliënt te gaan overleggen hoe de verdediging in het proces-Wilders moet worden voortgezet. Hij verwacht begin volgende week daarover meer te kunnen zeggen. Het proces wordt maandag 14 november voortgezet. "De portee van onze bezwaren komt in de uitspraak van de wrakingskamer niet naar voren'', aldus Knoops.

In de toelichting op zijn wrakingsverzoek waarschuwde Knoops vrijdagochtend al voor de gevolgen van een eventuele afwijzing. "Dat zal een deel van de samenleving niet begrijpen'', stelde hij. In hun ogen zou Wilders dan geen eerlijk proces hebben gekregen, betoogde de raadsman.

Hij hekelde ook de stelling van het Openbaar Ministerie, die vindt dat rechter Van Rens niets te verwijten valt. Het zou in de ogen van Knoops "chique'' zijn geweest als het OM geen standpunt had ingenomen en het oordeel aan de rechter had overgelaten. "Het gaat om een eerlijk proces. Anders kunnen we er beter mee stoppen'', zei Knoops toen.