Transport Online - Familie Van der Valk koopt 'snelweghoreca'

Familie Van der Valk koopt 'snelweghoreca'

Familie Van der Valk koopt 'snelweghoreca'
04-11-2016 17:15 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - Drie kleinkinderen van de oprichters van hotel- en restaurantketen Van der Valk hebben de Nederlandse snelwegrestaurants en -hotels van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill overgenomen. De kopers laten weten dat ze met hun investeringsmaatschappij GR8 Investments een overnamesom van 22,7 miljoen euro overeen zijn gekomen met Autogrill.

De Nederlandse tak bestaat uit achttien AC Restaurants, zeven hotels, vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-zaken. GR8 wil enkele zaken afstoten en is daarvoor in overleg met Jumbo, dat met zijn restaurantformule La Place interesse heeft getoond in enkele restaurants.

Martien Heinrichs wordt namens de kopers verantwoordelijk voor de horecazaken. GR8 ziet groeipotentie in de keten. "De kwaliteit van de Nederlandse snelweghoreca en hotelvoorzieningen zijn de afgelopen jaren in fors tempo naar boven opgeschoven. Daardoor is een gat ontstaan in het driesterrenplus-segment."

Eind augustus doken al berichten op over de interesse in de Nederlandse activiteiten van Autogrill. De zaken waren vorig jaar goed voor een kleine 33 miljoen euro aan omzet. De ongeveer zeshonderd medewerkers behouden hun baan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions