Transport Online - Van den Bosch en MTG openen eerste tankcleaning van West-Afrika

Van den Bosch en MTG openen eerste tankcleaning van West-Afrika

Van den Bosch en MTG openen eerste tankcleaning van West-Afrika
03-11-2016 16:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ERP/TEMA - Logistiek dienstverleners Van den Bosch en MTG hebben de deuren geopend van een tankcleaning in de haven van Tema, Ghana. De cleaning is gebouwd conform de West-Europese kwaliteitsstandaarden en is uniek in zijn soort: het is de eerste tankcleaning van West-Afrika.

Ron Strikker, de Nederlandse ambassadeur in Ghana, heeft de cleaning op 3 november feestelijk geopend. “Ik feliciteer Van den Bosch en MTG van harte met deze prestatie. De cleaning vormt een nieuw voorbeeld van de toenemende Nederlandse investeringen in Ghana”, aldus de heer Strikker.

Stap vooruit

Met de start van de tankcleaning zet Van den Bosch een nieuwe stap vooruit op de Afrikaanse markt. “Steeds meer verladers kiezen ervoor hun vloeistoffen niet in kleinverpakking, maar als bulkvracht naar Afrika te verschepen”, vertelt Paul van de Vorle, lid van het directieteam van Van den Bosch.

“Dankzij de tankcleaning kunnen we inkomende en uitgaande ladingstromen makkelijker met elkaar verbinden en zo helpen we bedrijven de overstap te maken naar bulktransport. Dat leidt tot vele voordelen op het gebied van onder meer handling, heating en een besparing op de opslag- en verpakkingskosten.”

Duurzaam transport

De komst van de cleaning zorgt bovendien voor een vergroening van het transport op de Ghanese markt. Van de Vorle: “In West-Afrika kunnen tankcontainers nog nergens professioneel gereinigd worden. Dankzij de cleaning kunnen tankcontainers voortaan in Ghana gereinigd worden, wat leidt tot nieuwe mogelijkheden voor verladers en vervoerders. Zo zorgt de cleaning voor een betere balans tussen inkomende en uitgaande ladingstromen en daarmee voor minder loze transportbewegingen. Kortom: een duurzame logistieke oplossing.”

Toegevoegde waarde

De exploitatie van de cleaning is in handen van MTG, een dochteronderneming van logistiek dienstverlener Portside, waarmee Van den Bosch een samenwerkingsverband is aangegaan. MTG is tevens eigenaar van het containerdepot in Tema waarin de reiniging gevestigd is. Managing Director Bas de Vaal ziet de cleaning als een toegevoegde waarde: “Dankzij de cleaning kunnen we een compleet logistiek concept aanbieden aan alle importeurs en exporteurs van vloeibare bulkgoederen. Tankcontainers kunnen nu bovendien ingezet worden om vloeibare bulkgoederen naar diverse aangrenzende Afrikaanse landen te vervoeren, zoals Burkina Faso en Niger.”

Europese kwaliteitsstandaarden

De tankcleaning is gebouwd conform de hoge Europese kwaliteitsstandaarden en voldoet bovendien aan alle voorwaarden om Kosher en Halal te reinigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions