Clicky


Bekeuring en rijverbod voor technische gebreken en ontbreken bestuurderskaart

Bekeuring en rijverbod voor technische gebreken en ontbreken bestuurderskaart
03-11-2016 16:38 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN/HETEREN - De politie heeft woensdag 2 november op de A50 bij Heteren een 56-jarige chauffeur uit Tilburg bekeurd voor technische gebreken aan zijn vrachtwagen en voor overtreding van de regels van de Arbeidstijdenwet. De chauffeur moest zijn combinatie daarom negen uur laten staan.

Specialisten van de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 14:30 uur dat het linker achterwiel van een oplegger slingerde. Bij nadere controle van de trekker met oplegger bleek dat in de velg van het achterwiel een flinke slag zat. Verder zagen de agenten dat een andere band totaal versleten was. Het rubber op die band was op plaatsen al verdwenen waardoor het canvas te zien was.

Bij de trekker constateerden de specialisten vervolgens dat één van de remschijven flink was ingescheurd. De velg, de band en de remschijf zijn ter plaatse vervangen. 

Bestuurderskaart

Bij de controle van de arbeids- en rusttijden van de chauffeur bleek dat deze geen bestuurderskaart kon tonen. Omdat de bestuurder deze persoonsgebonden kaart niet kon overleggen kon niet worden vastgesteld of de chauffeur zich hield aan de wettelijke voorgeschreven rij- en rusttijden. Daarom gaf de politie de bestuurder een bevel tot staken van de arbeid voor de duur van negen uur.