Clicky


Contract van 8 miljard euro toegewezen aan GEFCO

Contract van 8 miljard euro toegewezen aan GEFCO
03-11-2016 11:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - De PSA-groep en de GEFCO-groep hebben een nieuwe exclusiviteitsovereenkomst van € 8 miljard gesloten. GEFCO zal de wereldwijde productieketen van de autofabrikant beheren en optimaliseren. De overeenkomst herbevestigt dat GEFCO de belangrijkste leverancier van de PSA-groep is in Europa, nummer twee wereldwijd. De overeenkomst zal van kracht worden op 1 januari 2017, voor een periode van vijf jaar.

In lijn met de doelstellingen op het gebied van winstgevende groei zoals vastgesteld in het ‘Push to Pass’-plan, zal de PSA-groep zijn bedrijfsprestaties via deze overeenkomst verder kunnen verbeteren, wat nogmaals een blijk van vertrouwen is in de teams van GEFCO en in de betrouwbaarheid van de diensten.

Wereldwijd geïntegreerde oplossingen op het gebied van logistiek en transport

GEFCO zal wereldwijde oplossingen op het gebied van logistiek en transport ontwikkelen en implementeren voor de drie merken van de PSA-groep, Peugeot, Citroën en DS. Het bedrijf zal de volledige productieketen beheren en optimaliseren, van het kopen van onderdelen voor productie- en assemblagefabrieken tot het distribueren van afgewerkte voertuigen. Naast deze uitgaande en inkomende logistieke diensten zal GEFCO verantwoordelijk zijn voor het distribueren van reserveonderdelen.

Dit strategische partnerschap is een bevestiging van de expertise van GEFCO op het gebied van de ontwikkeling en optimalisatie van complexe productieketens. Als 4PL-leverancier zal GEFCO de enige partner van de PSA-groep zijn om multimodale processen in te voeren die transport via het spoor, over de weg, over zee en in de lucht en binnenscheepvaart combineren om ‘end-to-end’-oplossingen te ontwikkelen.

Het bedrijf zal ook verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de leveranciers die worden gekozen om deel uit te maken van de productieketen aan de hand van aanbestedingsprocedures. Een centraal onderdeel van de geïntegreerde rol van GEFCO zal erin bestaan om zijn geavanceerde vaardigheden op het gebied van logistieke engineering toe te passen, in combinatie met zeer doeltreffende IT- en gegevensbeheersystemen, om tracering in real time mogelijk te maken en de consistente interactie van de productie-, de opslag- en distributieketens te garanderen.

De overeenkomst zal van toepassing zijn op alle landen (ongeveer 50) waar de PSA-groep momenteel actief is, zowel op het gebied van productie als distributie. De implementatie ervan zal de koopkracht en het samenwerkingsvermogen van GEFCO versterken, ten voordele van al zijn klanten.

Een strategisch partnerschap voor beide partijen

“De overeenkomst zal een krachtige aanjager zijn van verbeterde bedrijfsprestaties in de PSA-groep. Wij hebben alle vertrouwen in de bekwaamheid van GEFCO om ons bij te staan terwijl we onszelf door een uitdagende transformatie loodsen, nieuwe bedrijfsmogelijkheden najagen en internationaal groeien,” aldus Yannick Bézard, Group Executive Vice-President, Purchasing.

De PSA-groep gaat ook samenwerken met logistieke specialist GEFCO om productieketen- en productieoplossingen voor toekomstige projecten te ontwikkelen, die in samenwerking met externe partners of alleen moeten worden uitgevoerd.

“GEFCO is vereerd dat het door de PSA-groep werd uitgekozen als betrouwbare strategische partner. Alle teams van GEFCO stellen alles in het werk om te voldoen aan de behoefte van onze klanten aan efficiëntie,” zegt Luc Nadal, voorzitter van het directiecomité van GEFCO.

“Elke dag tonen onze teams hun bekwaamheid om onze klanten te ondersteunen terwijl ze internationaal groeien, door met hen samen te werken om hun lange termijn uitdagingen op het gebied van groei en rentabiliteit aan te pakken.”