Clicky

 Nedcargo opent Benelux DC in Willebroek

Nedcargo opent Benelux DC in Willebroek
02-11-2016 17:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nedcargo zal in mei 2017 een mega Benelux Distributie Centrum(DC) openen in het Belgische Willebroek. Daartoe werd vorige week het contract gesloten met MG Real Estate uit Nevele.

Het distributiecentrum is gelegen op het industriepark de Hulst aan het Zeekanaal Brussel-Willebroek en zal special volgens de wensen van Nedcargo gebouwd worden. Het distributiecentrum omhelst 40.000 m2 plus een optie op tot uitbreiding tot 60.000 m2 in 2019.

Het DC zal voldoen aan de strengste eisen qua milieu, beveiliging en veiligheid. De ligging naast een terminal aan het zeekanaal maakt het een geweldige duurzame logistieke locatie gezien de aan- en afvoer per binnenvaart kan gebeuren en er dus een extra slag geslagen kan worden wat betreft milieuprestaties.

Levensmiddelen producenten zien de Benelux steeds meer als een markt

Directeur-eigenaar De la Houssaye zegt dat door de overname van levensmiddelendistribiteur Eurobrokers uit Brussel, Nedcargo een Benelux oplossing voor haar klanten aanbiedt. Ook de producenten zien de Benelux vaak als één markt en waardoor het centraliseren van de voorraad op Benelux niveau een steeds vaker gekozen oplossing is.

De huur van het DC is een onderdeel van de strategie van Nedcargo om de levensmiddelen voorraden te klusteren in multimodaal ontsloten DCs en daardoor meer synergie te creëren in de distributie.

Frank van Steijvoort, directeur Nedcargo België is erg blij met de stap. ‘Het is een fantastische stap om naar Willebroek te verhuizen. "Het wordt een op onze klanten afgestemd warehouse dat voldoet een de laatste veiligheids- en milieueisen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om flink uit te breiden en nieuwe klanten te bedienen. Dat het ook nog aan een terminal ligt maakt het helemaal een droom voor elke logistiek dienstverlener!"

Op dit moment slepen we duizenden containers per vrachtwagen door Nederland en België naar onze DC’s omdat die niet ontsloten zijn door trein of binnenvaart. 

Op dit moment beheert Nedcargo een voorraad van 250 miljoen kilogram levensmiddelen en distribueert jaarlijks 3 miljard kilogram in de Benelux naar de verschillende supermarktketens, groothandels, speciaalzaken en horeca. Via deze kanalen eindigen dagelijks 34.000 verschillende producten bij de 32 miljoen consumenten in de Benelux.

Diederik Antvelink, mede-eigenaar van Nedcargo vult aan dat daarnaast nog eens 2,5 miljard flesjes bier per binnenvaart jaarlijks vervoerd worden. “Deze zijn voor de export, dus tellen niet mee voor ons Benelux concept. Wel zijn we druk bezig om ook het vervoer van verpakkingsmateriaal van de weg naar het water te halen.”

Concurreren met de zeehavens

Nedcargo kiest voor een Benelux DC in Willebroek voor de duurdere producten als wijn, likeuren en specifieke A-merken. Voor deze producten ligt het zwaartepunt zuidelijker in de Benelux en daarnaast is deze plek goed voor producten van overzeese import.

"Het ligt aan het zeekanaal en we kunnen een binnenvaartdienst direct op het DC starten. We openen dan ook markten als importeurs van levensmiddelen zoals rijst, zaden en andere agrarische grondstoffen. Wij zullen voornamelijk concurreren met de locaties in de zeehavens waar deze producten traditiegetrouw behandeld en opgeslagen worden."

Fijnmazige distributie noodzakelijk om ook MKB te bereiken

Onderdeel van de strategie van Nedcargo is ook om de fijnmazige logistiek ook weer in eigen hand te nemen: Directeur Logistiek Jurgen Mook voelt dat de klanten steeds meer kleinere leveringen willen rechtstreeks naar het MKB in plaats van de groothandel kanalen.

"Wij besteedden dit werk uit aan kleinere partijen, maar dan heb je de servicegraad niet onder controle. Afgelopen jaar zijn we weer in eigen beheer de hele Randstad gaan bevoorraden en langzaam breiden we dit uit tot heel Nederland en via Willebroek ook heel België."

Alphen aan den Rijn volgende stap voor Nedcargo

Naast de plannen in Willebroek is NedCargo ook in afrondende fase om een levensmiddelen Distributie Centrum in Alphen aan den Rijn te bouwen. Deze onroerend goed ontwikkeling gebeurt eigenhandig en vindt plaats direct naast de  binnenvaartterminal Alpherium.

Diederik Antvelink ziet twee grote voordelen van een DC bij Alphen: "Daar zullen we levensmiddelen voorraden opbouwen voor kleinere leveringen in de Randstad en in de toekomst ook heel Nederland. Daarnaast hebben we de laatste 8 jaar meer dan 25 miljoen euro geïnvesteerd in de terminal en is het logisch dat we die beter gaan benutten door onze eigen stromen nu ook via de terminal af te handelen in plaats van door het hele land per vrachtwagen te slepen."

Foto's

  • J.Roeland
    Nedcargo
  • J.Roeland
    NEDCARGO
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions