Clicky


Daily Mail: 17 smartphone gebruikende vrachtwagenchauffeurs in 90 minuten op M20

Daily Mail: 17 smartphone gebruikende vrachtwagenchauffeurs in 90 minuten op M20 [+foto's]
02-11-2016 16:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - De Britse krant de Daily Mail heeft naar aanleiding van de veroordeling van de Poolse vrachtwagenchauffeur die al smartphone gebruikend een moeder en haar drie kinderen doodreed zelf ook een onderzoekje uitgevoerd.

Een fotograaf postte 90 minuten op de M20 tussen Dover en de Eurotunnel en vice versa. In deze 90 minuten wist de fotograaf maar liefst zeventien chauffeurs, die vastgelijmd aan hun smartphone schermpje lijken zitten, op de gevoelige plaat vast te leggen.

Volgens de fotograaf had één chauffeur zelfs beide handen van het stuur terwijl hij met zijn telefoon bezig was.

Op de M20 rijden de vrachtwagenchauffeurs met 80 kilometer per uur over de weg. Als zij een noodstop moeten maken of wanneer er zich file zou vormen zijn de gevolgen desastreus.

Niet iedereen in groot-Brittannië is echter te spreken over het onderzoek van de Daily Mail. De foto's van de vrachtwagenchauffeurs verscheen vandaag op de voorpagina van de Britse krant. Foto's waarop de chauffeur herkenbaar in beeld werden afgedrukt. Een aantal Britten vindt dat de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in een verkeerd daglicht worden gezet en dat bestuurders van personenauto's eveneens smartphones gebruiken tijdens het rijden.