Transport Online - Groot banenverlies bij offshorebedrijf Heerema

 


Groot banenverlies bij offshorebedrijf Heerema

Groot banenverlies bij offshorebedrijf Heerema
02-11-2016 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

ZWIJNDRECHT - Heerema Fabrication Group (HFG) schrapt 349 van zijn 512 arbeidsplaatsen in Nederland. Daarnaast verdwijnen 100 van de ongeveer 260 functies in andere landen. Het bedrijf dat onder meer offshoreboorplatforms maakt zegt zwaar te lijden onder de malaise in de olie- en gasindustrie. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

De ontslagen op scheepswerven en op het hoofdkantoor zullen gefaseerd plaatsvinden tussen nu en april 2018, zo licht een woordvoerder toe. Er loopt nog een aantal projecten voor belangrijke klanten, die eerst afgerond moeten worden.

HFG hoopt met de reorganisatie in afgeslankte vorm verder te kunnen gaan op alle locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De verschillende scheepswerven hebben ieder hun eigen specialisatie. Het bedrijf rekent erop dat de markt op termijn weer aantrekt.

Onlangs kondigde scheepsbouwer Royal IHC ook al voor de tweede keer dit jaar honderden ontslagen aan wegens de moeilijke marktomstandigheden. Kort daarvoor maakte scheepswerf Keppel Verolme bekend 100 van de 350 banen te schrappen.

FNV vreest dat de bedrijven de moeilijke marktomstandigheden aangrijpen om "de positie van Nederlandse werknemers uit te hollen en werkgelegenheid uit Nederland weg te halen". Volgens de bond zouden winsten uit het recente verleden ingezet moeten worden voor baanbehoud in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden