Column Verkeersrecht: dood door schuld

Column Verkeersrecht: dood door schuld
02-11-2016 11:24 | Transport Online | auteur Redactie [FE]

ZWAAGWESTEINDE - Chris Klomp is rechtbankverslaggever en volgt wekelijks rechtszaken. Op Transport Online staat hij regelmatig stil bij ernstige ongelukken met vrachtwagens. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk? En waar kijken rechters allemaal naar? Waargebeurde verhalen met echte hoofdpersonen die een inkijkje geven in het verkeersrecht.

Deze maand het verhaal van Lennart die door rood reed: De maand april is nog maar een week oud als Lennart zijn zware vrachtwagen richting zijn bedrijf stuurt. Het is druk op de weg en de chauffeur moet zijn aandacht vol op de weg houden. Hij nadert een verkeerslicht en stopt niet. Voor zijn gevoel staat het licht op groen. De zware vrachtwagen maakt de bocht naar rechts. Even later merkt Lennart dat zijn trailer 'iets omhoog komt'. In zijn buitenspiegel ziet hij een fietsster onder zijn oplegger vandaan schieten.

De gevolgen zijn groot. Een 58-jarige vrouw, moeder, oma en geliefde, sterft. De familie van het slachtoffer zit van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. De vrouw die haar kinderen altijd op het hart drukte voorzichtig te zijn, komt nooit meer thuis. Hoe kon dit gebeuren?

Lees hier verder!

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier