Clicky

 
Transport Online - Heijmans worstelt met aantal grote projecten

Heijmans worstelt met aantal grote projecten

Heijmans worstelt met aantal grote projecten
02-11-2016 10:06 | Binnenland | auteur ANP

ROSMALEN - Heijmans blijft worstelen met een aantal grote bouwprojecten vanwege conflicten met opdrachtgevers. Dat zorgt voor de nodige onzekerheid over de financiële afwikkeling. De beursgenoteerde bouwer is daarom ook in gesprek gegaan met zijn financiers.

De problemen doen zich vooral voor bij de projecten Energiefabriek Tilburg en de N23 Westfrisiaweg. Bij die laatste klus is er bijvoorbeeld onenigheid over meerkosten die zijn ontstaan doordat de bouwgrond in een andere staat verkeerde dan gedacht.

Volgens Heijmans is het belangrijk dat de aanhoudende discussies met de opdrachtgevers worden opgelost, omdat het bedrijf uit Rosmalen anders mogelijk niet meer aan zijn financiële afspraken kan voldoen. Het overleg met de financiers is "pro-actief en constructief'', meldde de onderneming woensdag in een handelsbericht.

De omzet van het hele concern lag over de eerste negen maanden rondom het niveau van vorig jaar. Volgens Heijmans blijft de vraag naar woningen hoog, wat zich vertaalt in hogere opbrengsten op dat gebied. Ook de bedrijven van Heijmans in België en Duitsland doen het goed, met name Van den Berg en Oevermann. Hier wordt gewerkt aan diverse infrastructurele projecten.

De orderportefeuille bevond zich per eind september op een vergelijkbaar niveau als eind juni, op 2,4 miljard euro.

Topman Bert van der Els benadrukte verder dat binnen het bedrijf als geheel duidelijk stappen zijn gezet naar herstel van het operationeel resultaat. Maar de impact van de probleemprojecten blijft volgens hem lastig in te schatten. Hierdoor kan Heijmans momenteel geen concrete winstverwachting geven. Eerder voorzag de onderneming nog dat het gehele jaar met een positief onderliggend operationeel resultaat zou worden afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions