Clicky


Explosiebeveiligingsbedrijf Pyroban waarschuwt: Gebruik originele onderdelen voor heftrucks

Explosiebeveiligingsbedrijf Pyroban waarschuwt: Gebruik originele onderdelen voor heftrucks
02-11-2016 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SHOREHAM(GB) - Veiligheidsbedrijf Pyroban heeft gewaarschuwd dat in een aantal gevallen geen originele of toeleverketenonderdelen van Pyroban gebruikt worden voor het onderhoud van tegen explosie beveiligde vorkheftrucks.

"Dit kan het beschermingsniveau van het systeem waarin u geïnvesteerd hebt in gevaar brengen, dus u moet de juiste en originele reserveonderdelen gebruiken," waarschuwt Darren Boiling, After Sales Manager voor Pyroban Group.  

"Het is niet zo dat alles uit elkaar valt als er een verkeerd onderdeel gebruikt wordt, maar het risico dat de apparatuur een ontbrandingsbron wordt die tot een explosie leidt, wordt wel groter."

Leveranciers en producenten van vorkheftrucks kunnen originele Pyroban-producten alleen via Pyroban kopen.  Hoewel er producten verkrijgbaar kunnen zijn via externe verkopers of andere kanalen als veilingsites die erg lijken op Pyroban-producten, zijn deze producten niet origineel en niet gecertificeerd of goedgekeurd door Pyroban.

Hieronder kunnen nieuwe en origineel nieuwe onderdelen vallen die aangeboden worden als gerepareerd/hersteld naar originele conditie door Pyroban. Iedere voorstelling van een productgarantie door dergelijke verkopers wordt niet geleverd door Pyroban, en daarom geeft Pyroban geen garantieondersteuning voor dergelijke producten.

Gebruikers van apparatuur van Pyroban moeten controleren of hun leverancier van vorkheftrucks onderdelen op de juiste wijze aankoopt en repareert. Bij twijfel kunnen ze direct contact opnemen met Pyroban. 

"Als een standaard vorkheftruck door Pyroban geconverteerd wordt, wordt ieder onderdeel beoordeeld en, in de meeste gevallen, aangepast of vervangen door Pyroban-systemen om het risico op een explosie te verminderen. Door gebruik te maken van foutieve reserveonderdelen kan dat risico niet verminderd worden, omdat er door slechts één vonk al hele keten tot ontbranding in gang gezet kan worden," vertelt Darren.

Om te zorgen dat er geen foutief beveiligde vorkheftrucks gebruikt worden in gevaarlijke gebieden, biedt Pyroban nu de eerste jaarlijkse Ex-ASA-inspecties aan tegen de prijs van alle conversies die zijn uitgevoerd in 2016 voor gebruik in Europa. De Ex-ASA is een grondige inspectie van de veiligheidskritieke onderdelen van een tegen explosies beveiligde vorkheftruck.

Tegen explosies beveiligde vorkheftrucks worden veel gebruikt in industrieën waar ontvlambaar materiaal verwerkt of opgeslagen wordt, zoals een chemisch of voedselbedrijf, afvalverwerkingsfabriek of distillerie.