Transport Online - Cabinepersoneel KLM voert acties verder op

Cabinepersoneel KLM voert acties verder op

Cabinepersoneel KLM voert acties verder op
01-11-2016 20:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Cabinepersoneel van KLM houdt donderdag langere werkonderbrekingen tegen de plannen van de luchtvaartmaatschappij om te snijden in het aantal cabinemedewerkers aan boord. Het gaat nu om werkonderbrekingen van dertig minuten per vertrekkende vlucht. Afgelopen week werden al onderbrekingen van tien en twintig minuten gehouden.

De acties vinden tussen 05.00 en 23.00 uur plaats, op alle vanaf Schiphol vertrekkende vluchten. Vakbond FNV sprak in de aankondiging van de nieuwe acties van aanhoudend grote actiebereidheid bij het personeel.

KLM zet sinds afgelopen zondag een steward of stewardess minder in op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen. Die maatregel is volgens de Nederlandse luchtvaartmaatschappij noodzakelijk omdat de bonden geen afspraken willen maken over andere manieren waarop er efficiënter kan worden gewerkt.

FNV benadrukte dinsdag echter dat de maatregel van tafel moet, voordat er kan worden gepraat. Volgens bondsbestuurder Zakaria Boufangacha zijn de eerste ervaringen met de kleinere bemanning op vliegtuigen "dramatisch''. Hij sprak van "wanorde en een gedemotiveerde bemanning''.

Een woordvoerster van KLM noemde het dinsdagavond ,,teleurstellend'' dat de bonden de acties verder opvoeren. "We hebben herhaaldelijk aangegeven dat deze maatregel ook niet onze voorkeur heeft en zijn al maanden bezig de bonden aan tafel te krijgen om te praten over andere maatregelen. Maar zij weigeren aan te schuiven.''

KLM is niet van plan de bezetting aan boord van de betreffende vliegtuigen weer uit te breiden zonder een akkoord over een andere oplossing die de productiviteit van het cabinepersoneel verhoogt, aldus de woordvoerster.

Zondag zorgden werkonderbrekingen van twintig minuten voor kleine vertragingen bij KLM. Een inschatting van de gevolgen van de nieuwe acties kon dinsdagavond nog niet worden gegeven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions