Clicky


Verdachte opgepakt voor liquidatie Chahid Yakhlaf in Kerkdriel

Verdachte opgepakt voor liquidatie Chahid Yakhlaf in Kerkdriel
01-11-2016 12:06 | Binnenland | auteur ANP

PURMEREND - Een 22-jarige Amsterdammer is dinsdagochtend in Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op Chahid Yakhlaf vorig jaar in het Gelderse Kerkdriel. Het slachtoffer uit Weesp werd op oudejaarsavond van dichtbij onder vuur genomen toen hij in zijn auto een camping verliet waar hij verbleef. Twee andere inzittenden, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten lichtgewond.

De politie toont dinsdagavond bewakingsbeelden in het tv-programma Opsporing Verzocht van de camping waarop is te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd voor de liquidatie op het parkeerterrein zijn bij de toegangspoort. Ook komen er beelden voorbij van voor 31 december met daarop eveneens twee onbekende personen.

Als het slachtoffer rond 18.15 uur komt aanrijden, schieten beide personen op de auto met automatische vuurwapens. De inzittenden rijden vervolgens met hoge snelheid richting Hoenzadriel, waar ze hulp inroepen. Het slachtoffer overlijdt even later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Yakhlaf was een bekende speler in de Amsterdamse onderwereld. Hij overleefde een eerdere aanslag op zijn leven.

De vluchtauto van de schutters is later brandend gevonden in Zaltbommel.