Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen op A15 [+foto's]

Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen op A15

Vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen op A15 [+foto's]
01-11-2016 08:23 | Ongevallen | auteur ANP

HARDINXVELD-GIESSENDAM - [update 11:29 uur] Bij een ongeval op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam zijn in de nacht van maandag op dinsdag een dode en een gewonde gevallen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

De politie kreeg rond kwart voor twee de melding dat op de A15 een vrachtwagen achter op een botsabsorber was gereden. Een botsabsorber wordt vaak voor een wegafzetting geplaatst voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerker. De botsing vond plaats ter hoogte van tankstation Steenenhoek bij Hardinxveld-Giessendam. De vrachtwagen vloog na de aanrijding direct in brand.

Toen agenten ter plaatse kwamen, brandde de vrachtwagen al hevig. De twee mannen die aan de lichtmasten aan het werk waren geweest en de chauffeur van de botsabsorber hadden geprobeerd de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine te bevrijden. Ze sloegen de ramen in en forceerden de deuren, maar alles bleek tevergeefs. De 44-jarige chauffeur uit Meteren kwam om het leven.

Onderzoek

De chauffeur van de bostabsorber, een 55-jarige man uit Culemborg, raakte door de aanrijding gewond aan zijn hoofd en werd behandeld door ambulancepersoneel. Alle vier de betrokkenen zijn collega’s van elkaar. De vrachtwagenchauffeur was op de terugweg van een andere klus. Hij hoefde geen werkzaamheden te verrichten op de A15. Voor de drie getuigen is Slachtofferhulp geregeld.

De brandweer had de brand na enige tijd geblust, maar de bergingswerkzaamheden en het onderzoek namen langer in beslag. Zo ontstond dinsdagochtend op de A15 in beide richtingen behoorlijk wat vertraging.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden