Clicky


 


Weer aardbeving in Midden-Italië

Weer aardbeving in Midden-Italië
30-10-2016 12:08 | Buitenland | auteur ANP

ROME - Na de zware aardbeving die zondagochtend Midden-Italië trof, zijn tot dusver geen doden gemeld. Volgens het hoofd van de dienst burgerbescherming raakten enkele tientallen mensen gewond, een van hen zwaar. De gewonden werden met helikopters naar ziekenhuizen afgevoerd.

De beving om 07.40 uur had een kracht van 6,5 en was sterker dan die op 24 augustus bij Amatrice, eveneens in Midden-Italië. Die beving mat 6,2 en kostte aan bijna driehonderd mensen het leven.

Door de nieuwe beving zijn veel gebouwen, die door eerdere bevingen in augustus en vorige week waren verzwakt, ingestort.

"De beving van vanochtend trof de paar dingen die nog overeind stonden. Wij moeten van de grond af aan opnieuw beginnen'', zei de locoburgemeester van Arquata del Tronto tegen de staatstelevisie.

In het stadje Norcia, bijna 100 kilometer van Perugia, werd de basiliek van de heilige Benedictus verwoest en stortte ook een andere kerk in het centrum in. In Amatrice bezweken een kerktoren en een stadstoren, meldde persbureau ANSA.

De beving werd tot in Bolzano in het noorden en de streek Apulië in het zuiden van Italië gevoeld. In de hoofdstad Rome werd de metro uit voorzorg stilgelegd om na te gaan of er geen schade was.

Italië ligt op twee breuklijnen, waardoor er vaak aardbevingen zijn. In 2009 kwamen bij een aardbeving bij L'Aquila in het midden van het land meer dan driehonderd mensen om. De dodelijkste aardbeving sinds het begin van de twintigste eeuw had plaats in 1908, toen een aardbeving en tsunami in het zuiden en op het eiland Sicilië naar schatting 80.000 levens eisten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats