Clicky


Getuige dodelijk ongeval Tilburg gezocht die kenteken riep

Getuige dodelijk ongeval Tilburg gezocht die kenteken riep
29-10-2016 20:45 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - De politie in Tilburg is op zoek naar een getuige die na het dodelijk ongeval donderdag in Tilburg een deel van het kenteken van de betrokken auto riep. De getuige heeft mogelijk gezien wie precies de automobilist is.

Een echtpaar uit Rijen vond de dood nadat ze werden aangereden tijdens het oversteken van de Bredaseweg. De dader reed door. Later op de avond werden twee verdachten aangehouden, twee broers uit Tilburg. De rechter-commissaris besloot vrijdag om de twee langer vast te houden.

Na de aanrijding schoten verschillende mensen de slachtoffers tevergeefs te hulp. Een van de getuigen riep hardop over straat het kenteken van de doorgereden auto. Daardoor konden verschillende getuigen een gedeelte van het kenteken aan de politie geven, maar degene die dat riep is bij het onderzoeksteam niet bekend.

,,Die specifieke getuige heeft mogelijk meer informatie die ons kan helpen. Mogelijk heeft de persoon de bestuurder gezien, maar weet hij of zij ook hoe de auto reed en hoe hard ongeveer’’, licht een politiewoordvoerster toe. Op de vraag of de politie twijfelt over wie van de twee broers achter het stuur zat, zegt de woordvoerster dat ,,nagenoeg bekend is wie er heeft gereden’’.