Clicky

 
Transport Online - Transportondernemers starten eigen Tweede Kamercampagne

Transportondernemers starten eigen Tweede Kamercampagne

Transportondernemers starten eigen Tweede Kamercampagne
29-10-2016 09:32 | Politiek | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - EVO en Fenedex lanceren vandaag een eigen campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. De ondernemersverenigingen zijn niet uit op zetels voor henzelf, maar willen een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek realiseren. ‘De politiek moet leiderschap tonen door onder meer te kiezen voor handelsverdragen en een werkbaar duurzaamheidsbeleid.’
EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van bedrijven, presenteren hun tienpuntenplan vandaag op het congres van D66, het eerste grote partijcongres in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Leiderschap

Handel en logistiek zijn volgens EVO en Fenedex het fundament van de Nederlandse economie en verdienen daarom de steun van politieke partijen. De organisaties willen daarom het klimaat voor internationaal ondernemen in Nederland en de logistiek die dit moet ondersteunen, verbeteren. Toch ontstaat er ook in Nederland steeds meer weerstand tegen bijvoorbeeld handelsverdragen zoals CETA. De organisaties vragen politieke partijen om ‘leiderschap’ te tonen en zich tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hard maken voor tien punten, allemaal investeringen in meer export en een slimmere logistiek. De organisaties pleiten onder meer voor open grenzen in Europa, eenvoudiger handel met de Verenigde Staten en een goede en slimme infrastructuur.

D66

Op het D66-congres maken EVO en Fenedex zich vandaag vooral hard voor een werkbare milieuwetgeving. "Ondernemers werken almaar duurzamer. Vergroenen kan echter alleen als de overheid regels maakt die voorspelbaar, consistent én werkbaar zijn", aldus de organisaties. Zo hoeft de overheid volgens EVO en Fenedex niet al haar kaarten op één brandstof zetten, maar verdienen alle schonere aandrijftechnieken een gelijke kans van slagen. Ook zijn milieuzones ineffectief – Europese afspraken voor schonere motoren en positieve prikkels voor bedrijven leveren volgens de organisaties veel meer op. Tot slot moet de bestelauto voor ondernemers een werkpaard blijven en geen melkkoe van de overheid worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden