Transport Online - 'Veroorzaker dodelijk ongeval Tilburg haalde bus in'

'Veroorzaker dodelijk ongeval Tilburg haalde bus in'

'Veroorzaker dodelijk ongeval Tilburg haalde bus in'
28-10-2016 17:04 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - De automobilist die donderdagavond in Tilburg twee voetgangers aanreed, haalde vermoedelijk kort voor het fatale ongeval een stadsbus in. De 62-jarige man en 59-jarige vrouw uit Rijen werden door de auto geschept toen ze de Bredaseweg overstaken en overleden ter plaatse. De bestuurder reed na het ongeval door.

Twee Tilburgse broers van 20 en 23 jaar zitten vast voor de aanrijding. Ze zijn vrijdag verhoord. "Het onderzoek is in volle gang, maar de verwachting is niet dat de toedracht op korte termijn bekend zal worden'', aldus de politie vrijdag. "We willen onder meer weten wie er daadwerkelijk achter het stuur heeft gezeten en of er te hard is gereden.''

In het begin van de nacht meldde de 23-jarige man zich op het politiebureau met de mededeling dat hij achter het stuur had gezeten. De auto, die in de loop van de avond leeg was teruggevonden, staat op naam van zijn 20-jarige broer.

De broers worden verhoord en daarnaast worden camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. Volgens lokale media werkten de twee slachtoffers in het basisonderwijs in Dordrecht en Rijen en waren ze met elkaar getrouwd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions