Clicky


HELLA innoveert aan boord van de technologie-truck

HELLA innoveert aan boord van de technologie-truck
28-10-2016 11:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AARTSELAAR(B) - Het afgelopen boekjaar heeft HELLA, de pionier op vlak van automotive verlichting en elektronica, maar liefst 172 nieuwe patenten aangevraagd. De missie van HELLA is om middels vernieuwingen dichter bij de klant te staan. Daarom zijn alle nieuwigheden nu op één plek verzameld: in de technology truck. Naast een oogverblindend design bevat de truck de nieuwste producten, technologieën en prototypes. Op deze manier kan de gebruiker zelf de producten ontdekken.

Matrix koplamp

Een bijzonder hoogtepunt aan boord is de matrix koplamp, de eerste matrix koplamp ooit voor trucks. Ze bestaat uit 84 leds, die elk apart geactiveerd kunnen worden. Hiermee kan de lichtverdeling nóg preciezer bepaald worden, en dit zowel voor grootlicht als voor dimlicht. Bovendien heeft dit het extra voordeel dat er snel geschakeld kan worden in het gezichtsveld van de tegenligger.

Deze elektronische functie behoeft verder geen mechanische actuatoren en is de eerste stap naar digitalisering van verlichting. De technologie legt zo de basis voor andere functies, zoals lichtanimaties en lichtkleuren, om de bestuurder van het voertuig te verwelkomen.

Autonoom rijden

HELLA is bezig met verschillende elektronische producten om het concept ‘autonoom rijden’ realistisch te maken. De lane-assist, dodehoekwaarschuwing en exit-assist zijn radarfuncties die het rijden al eenvoudiger en veiliger maken. Momenteel werken deze toepassingen voornamelijk via de 24GHz frequentie, waarvan eerder dit jaar het 10 miljoenste exemplaar van de band rolde.

Medio 2018 wordt de nieuwe compactradar gelanceerd. Dit is de kleinste radarsensor in het assortiment, nauwelijks groter dan een luciferdoosje. Door hun compacte afmetingen is het mogelijk deze sensoren te installeren in de zijkanten van de deur en aan de achterkant van het voertuig. Hierdoor is een 360° zicht rond het voertuig mogelijk, dé sleutel tot automatisch parkeren.

In de toekomst zouden bestuurders hun e-mails kunnen lezen en beantwoorden terwijl ze zich veilig in het verkeer bevinden. Ook hier ziet HELLA kansen voor een betere beeldvorming.