Clicky


Vader ontvoerde peuter Insiya Hemani in India

Vader ontvoerde peuter Insiya Hemani in India
28-10-2016 10:27 | Buitenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De vader van de tweejarige Insiya Hemani uit Amsterdam, die vorige maand werd ontvoerd, bevindt zich momenteel in India. Het is onduidelijk of de peuter daar ook is, zo zei een politiewoordvoerder vrijdag na een artikel hierover in De Telegraaf.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel reisde voor zijn tv-programma Ontvoerd af naar India en zag daar dat de vader van Insiya een ontmoeting had met advocaat Gerard Spong. Getuigen zouden hebben verklaard dat het kindje in het appartement van haar oma verblijft, maar de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam kunnen dit niet bevestigen. "We wachten met belangstelling een telefoontje van Spong af'', zei een woordvoerder van het OM.

De raadsman wilde niets kwijt aan het ANP over de zaak. "Ik laat me er niet over uit. Dat ik de vader juridisch bijsta is uw conclusie", aldus Spong. Hij wilde ook niet bevestigen dat Insiya in India is. Tegen De Telegraaf zou de advocaat hebben gezegd dat "zijn cliënt graag wil meewerken aan een oplossing."

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zei vrijdag dat de ambassade in India druk bezig is met de zaak. "We doen alles wat we kunnen op dit moment.'' Hij heeft nog geen contact gehad met zijn Indiase collega omdat het nog een zaak is van politie en justitie.

Eerder vermoedde de politie dat Insiya in Duitsland was. Inmiddels zitten drie mannen en een vrouw vast op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering. De vrouw is in Duitsland opgepakt en wordt vermoedelijk binnenkort overgeleverd aan Nederland. De drie mannen zitten in volledige beperking, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De peuter werd op 29 september met geweld uit een woning aan de Anfieldroad in Watergraafsmeer meegenomen. De politie verspreidde daarna een AMBER Alert.