Clicky


Grote brand bij Koster Keunen Bladel

Grote brand bij Koster Keunen Bladel [+foto]
28-10-2016 00:03 | Binnenland | auteur ANP

BLADEL - De brandweer laat het bedrijf Koster Keunen in het Brabantse Bladel gecontroleerd uitbranden. Blussen is geen optie meer, laat de politie Eindhoven weten. Bij het bedrijf woedt sinds donderdagavond een grote uitslaande brand. Kosten Keunen produceert onder meer natuurwas voor cosmetica, medicamenten, kaarsen en voor de voedselindustrie.

De brand zorgt voor meterslange vlammen en grote rookwolken. Door de hevigheid van de brand is het voor omwonenden niet veilig om in hun huis te blijven. Zij hebben ergens anders de nacht doorgebracht.

De politie meldde vrijdagochtend dat uit metingen is gebleken dat er geen asbest is vrijgekomen. Omdat rook nooit gezond is wordt omwonenden aangeraden ramen en deuren dicht te houden. Een aantal straten in de omgeving van de brand is afgesloten.

De brand heeft ervoor gezorgd dat de straten in de directe omgeving bedekt zijn met een dikke laag was. Het hete vloeibare spul, vergelijkbaar met kaarsvet, is met liters tegelijk de straat op gestroomd en de riolen in. Het spul is niet gevaarlijk, heeft onderzoek van RIVM uitgewezen.