Sterke toename plofkraken Noordrijn-Westfalen

Sterke toename plofkraken Noordrijn-Westfalen
27-10-2016 18:00 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DÜSSELDORF - Het aantal plofkraken van geldautomaten in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is dit jaar sterk toegenomen ten opzichte van 2015. Werden vorig jaar 67 pinautomaten opgeblazen, dit jaar waren het er tot 20 oktober al 110. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen donderdag aan een commissie van het parlement van de deelstaat laten weten.

De politie loste nog maar een kwart van de zaken op, vergeleken met iets meer dan de helft vorig jaar. Volgens de politie zijn de meeste daders afkomstig uit Nederland en is een groot deel van Noord-Afrikaanse afkomst.

Minister van Binnenlandse Zaken Ralf Jäger verweet Duitse banken laksheid bij het beveiligen van hun geldautomaten. De pinmachines in de Benelux-landen zijn tegenwoordig zodanig beveiligd dat gangsters ze niet meer de moeite waard vinden, zodat ze nu uitwijken naar Duitsland. Blijkbaar is de schade niet zo hoog als de vereiste investeringskosten. Maar in de berekeningen moet ook worden meegeteld dat mensen letsel kunnen oplopen als bankrovers zo driest te werk gaan, zei de minister.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden