Clicky


Ontevreden NS'ers onderbreken werk maandag

Ontevreden NS'ers onderbreken werk maandag
27-10-2016 14:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Machinisten en conducteurs houden komende maandag een werkonderbreking op Amsterdam Centraal Station. Van 17.00 tot 19.00 uur beleggen ze een zogeheten groot werkoverleg, waarin ze praten over hun onvrede over verschillende onderwerpen.

Zo is het spoorpersoneel bang dat met de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat, ook het 'rondje om de kerk' weer terugkomt. Met de term wordt bedoeld dat machinisten en conducteurs vaste routes moeten rijden. Ook vinden ze dat de NS afspraken over de tweede conducteur op dubbeldekkers niet is nagekomen. Een zegsman van de machinisten verwacht een grote opkomst van ,,collega's uit het hele land".

Door het werkoverleg komt het treinverkeer op en rond Amsterdam CS stil te liggen en ontstaat overlast voor reizigers. De NS heeft een oproep gedaan de reizigers zo veel mogelijk te ontzien. "We vragen onze collega's de kwestie eerst intern met elkaar te bespreken en op te lossen om te voorkomen dat onze reizigers hier hinder van ondervinden.''

De actie is bekend bij vakbond FNV Spoor, die is uitgenodigd het werkoverleg bij te wonen. De bond zegt nadrukkelijk niet de organisator te zijn van de actie: ,,Die komt vanuit het personeel zelf." Bij spoorvakbond VVMC is niets bekend over het werkoverleg.

De Nederlandse Spoorwegen zeggen de signalen van ontevredenheid te herkennen en te begrijpen. Het bedrijf gaat daarover binnenkort met vertegenwoordigers van medewerkers uit het hele land in gesprek. Volgens de NS wordt met man en macht gewerkt om voldoende extra conducteurs te werven om op 1 juli 2017 alle treinen op donderdag, vrijdag en zaterdag na 22.00 uur te voorzien van twee conducteurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,966
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions