Transport Online - Inhaalverboden België worden aangepast

 


Inhaalverboden België worden aangepast

Inhaalverboden België worden aangepast
27-10-2016 09:39 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Minister van Mobiliteit François Bellot schaft het inhaalverbod voor vrachtwagens op 2x2 baans snelwegen af, zodat de verschillende gewesten zelf kunnen beslissen op welk traject een verbod zal gelden. Dat heeft de minister woensdag in de Kamer aangekondigd. Hij broedt ook op een aanpassing van het inhaalverbod bij neerslag, melden Belgische media.

Momenteel geldt een inhaalverbod voor vrachtwagens op 2x2 baans snelwegen en bij neerslag. Bedoeling van de minister is dat algemeen verbod op snelwegen met twee rijvakken op te heffen. Op die manier zou de reglementering meer in lijn liggen met wat Europees gangbaar is, namelijk algemeen toelaten en specifiek verbieden. De wegbeheerders zouden dan een verbod kunnen invoeren op trajecten waar ze dat nodig achten.

Daarnaast kondigde de minister aan dat er een aanpassing komt met betrekking tot het inhaalverbod bij neerslag. “Misschien zal het verbod beperkt worden tot voertuigen bestemd voor het vervoer van goederen”, lichtte Bellot toe.

“Door hun structuur en hun opbouw veroorzaken bussen, bestelbussen en vrachtwagens tussen 3,5 en 7,5 ton veel minder opspattend water dan vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa van meer dan 7,5 ton.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden