Transport Online - Vijf mensen onwel bij werk aan Merwedebrug

Vijf mensen onwel bij werk aan Merwedebrug

Vijf mensen onwel bij werk aan Merwedebrug
27-10-2016 00:07 | Binnenland | auteur ANP

GORINCHEM - De werkzaamheden aan de bouw van een steiger onder de Merwedebrug in de A27 zijn voorlopig stilgelegd, nadat vijf mensen dinsdag onwel waren geraakt. Dat bevestigde Rijkswaterstaat woensdag na berichtgeving door RTV Rijnmond.

De vijf steigerbouwers voelden zich dinsdag aan het eind van de middag niet lekker en klaagden over pijn in de keel en een verdoofd gevoel in hun tong. Zij werden medisch onderzocht en naar huis gestuurd. Het werk werd meteen stilgelegd. De Inspectie SZW doet onderzoek.

Volgens Rijkswaterstaat worden de resultaten van het medisch onderzoek spoedig verwacht. De bouw van de steiger, noodzakelijk om de brugdelen te kunnen versterken vanwege haarscheurtjes, ligt tot die tijd stil.

Rijkswaterstaat meldt dat nog niet duidelijk is of de vertraging invloed heeft op de herstelwerkzaamheden, die volgens de planning tot eind november zullen duren.

De stalen draagbalken van de 55 jaar oude brug over de Merwede vertonen tekenen van mogelijke overbelasting en moeten worden verstevigd. Tot die tijd is de brug afgesloten voor alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions