Marechaussee vindt zes Albanezen in trailer autobanden

Marechaussee vindt zes Albanezen in trailer autobanden
26-10-2016 17:30 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

IJMUIDEN - De Koninklijke Marechaussee in IJmuiden heeft dinsdagmiddag zes Albanese mannen aangetroffen die verstopt zaten in een trailer met autobanden. De mannen zijn tussen de 15 en 22 jaar oud.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Newcastle controleerden marechaussees een Poolse vrachtwagen. Om illegale migratie op te sporen werd hierbij ook de laadruimte geopend. Zoekspecialisten van de landmacht troffen vervolgens de zes vreemdelingen aan. Eerste onderzoek wees uit dat de chauffeur vermoedelijk van niets wist, maar dat de Albanezen hulp van buiten hadden gekregen. Ook was het dekzeil van de trailer vernield. De mannen worden in vreemdelingenbewaring geplaatst.

Eerder op de dag kreeg de Marechaussee een melding dat er twee personen over het hek waren geklommen. Op het terrein konden twee Albanese mannen worden aangehouden. Zij hadden zich eveneens verstopt in een gereedstaande trailer. Een van hen had een asielaanvraag lopen in Duitsland en mocht om die reden dat land niet verlaten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden