Ministerie van Infrastructuur en Milieu treedt toe tot KLM Corporate BioFuel Programma

Ministerie van Infrastructuur en Milieu treedt toe tot KLM Corporate BioFuel Programma
26-10-2016 17:11 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Vandaag is het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) als eerste Rijksoverheidsinstantie toegetreden tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Op de Nationale Klimaattop in Rotterdam maakte staatssecretaris Sharon Dijksma dit bekend. Door deelname aan het programma laat IenM haar ambtenaren gedeeltelijk met bio-kerosine vliegen.

Het ministerie vermindert door deelname aan het programma de CO2-emissies van haar vliegreizen met ongeveer 50%. Duurzame biobrandstof levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart.

Door gebrek aan productiecapaciteit en daarmee beschikbaarheid van duurzame grondstoffen en de verplichte levering van biobrandstoffen aan wegtransport is er in Europa geen continue productie van biobrandstof voor de luchtvaart. Wanneer bio-kerosine op grote schaal voorhanden is en gebruikt wordt, kan het de CO2-uitstoot tot 80% verminderen. KLM is er van overtuigd dat biobrandstof voor de korte en middellange termijn belangrijk is voor de realisatie van de CO2-reductiedoelstellingen voor de luchtvaart. Deelname van de Rijksoverheid aan het KLM Corporate BioFuel Programma onderstreept het belang hiervan.

"We zijn verheugd dat de Rijksoverheid toetreedt tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Wij hopen dat de deelname van het ministerie aan dit programma het signaal afgeeft aan andere partijen dat het gebruik van biobrandstof daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming van luchtvaart. Dit helpt hopelijk ook om in Nederland de productie van biobrandstof voor de luchtvaart van de grond te krijgen", aldus Pieter Elbers, president-directeur KLMNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden