Clicky


28 - 31 oktober: afsluiting A6 Almere richting Amsterdam

28 - 31 oktober: afsluiting A6 Almere richting Amsterdam
26-10-2016 10:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE - In het weekend van vrijdag 28 tot en met maandag 31 oktober is de A6 in de richting Amsterdam afgesloten tussen Almere Stad-West (toerit 3, Hogering) en knooppunt Muiderberg. De werkzaamheden zijn nodig voor de verbreding van dit deel van de A6, die eind november klaar is. Houd rekening met ernstige verkeershinder en 20 minuten extra reistijd.

Van vrijdagavond 28 oktober 21.00 uur tot maandagochtend 31 oktober 05.00 uur is de A6 richting Amsterdam en Amersfoort afgesloten tussen toerit 3, Almere Stad-West (Hogering) en het knooppunt Muiderberg. De weg krijgt o.a. zijn nieuwe, definitieve asfaltlaag en wegindeling. Ter hoogte van Almere Poort wordt de wegindeling tijdelijk nog ingericht met een splitsing in de rijbaan. Weggebruikers krijgen te maken met een situatie die al eerder gold: 1 rijstrook links, een werkvak in het midden en 2 rijstroken rechts van het werkvak.

Bereikbaarheid

Tijdens het weekend zijn de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

  • A6 richting Amsterdam/Amersfoort dicht tussen Hogering (afrit 3, Almere Stad-West) en knooppunt Muiderberg. Verkeer vanuit Lelystad naar Almere kan nog wel gebruik maken van afrit 3, Almere Stad-West naar Hogering
  • Op- en afrit Muiderberg (afrit 1) richting Amsterdam is afgesloten
  • Op- en afrit 2 (Almere Poort) richting Amsterdam  afgesloten
  • Toerit 3 (Stad-West/Hogering) afgesloten (afrit wel toegankelijk)
  • Verkeer op de A1 vanuit ’t Gooi richting Amsterdam rijdt ’s nachts door de wisselbaan

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1
Verkeer van en naar Almere  wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring

Wijzigingen verkeersituatie

  • Nieuwe aansluiting Hogering op A6 richting Amsterdam/Amersfoort
  • Tijdelijke nieuwe gesplitste wegindeling ter hoogte van Almere-Poort
  • Samenvoegen van 4 naar 3 rijstroken bij afrit Muiderberg
  • Afgesloten ingang wisselbaan wordt gecompenseerd met rijstrook op hoofdrijbaan (ingang wisselbaan vanaf A1 blijft wel beschikbaar)
  • Rechterrijstrook op de A1 na knooppunt Muiderberg wordt weer afrit naar Hackelaar

Asfalteren A6 richting Lelystad en definitieve verkeerssituatie

In het weekend van 11-14 november wordt gewerkt aan de A6 richting Lelystad en wordt de weg afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en de Hogering (afrit 3, Almere Stad-West. Meer informatie volgt onder andere via het online bezoekerscentrum.

Eind november is de verbreding van de A6 tussen Almere Stad en aansluiting Muiderberg klaar en voorzien van geluidsabsorberend asfalt (dubbellaags Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB)).

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verlegden we de A1 en bouwden we het breedste aquaduct van Europa.