Transport Online - FNV geeft directie KLM twee dagen bedenktijd

FNV geeft directie KLM twee dagen bedenktijd

FNV geeft directie KLM twee dagen bedenktijd
25-10-2016 13:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Vakbond FNV geeft de directie van KLM twee dagen bedenktijd om alsnog af te zien van het snijden in het aantal bemanningsleden aan boord. Doet de luchtvaartmaatschappij dit niet, dan komen er donderdag en vrijdag weer werkonderbrekingen bij het cabinepersoneel.

Cabinepersoneel werd maandag door de bond opgeroepen om voorafgaand aan iedere vlucht vanaf Schiphol tien minuten het werk neer te leggen. FNV wil dat KLM afziet van plannen om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen een steward of stewardess minder mee te nemen.

Volgens FNV-onderhandelaar Zakaria Boufangacha groeit de onvrede onder de medewerkers. Een overgrote meerderheid van het cabinepersoneel op Schiphol zou maandag mee hebben gedaan aan de acties. Ook collega's die niet stonden ingeroosterd toonden zich solidair, aldus de vakbondsman.

KLM zei maandag zelf evenwel weinig te merken van de werkonderbrekingen. Uit gegevens van luchthaven Schiphol bleek wel dat sommige KLM-vluchten met lichte vertraging vertrokken, maar de oorzaak daarvan was niet duidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions